PHP Coder Romania
Cont utilizator Cont utilizator
Email Parola
Cont utilizator Cont utilizator
roen

Petitia SALVATI MYSQL


New Petitia SALVATI MYSQL


Salut! Creatorul bazei de date MySQL, Monty Widenius, a lansat de curand pe Internet o petitie pentru salvarea lui MySQL de la achizitia demarata de corporatia Oracle, ca parte componenta a companiei Sun Microsystems.

Pagina Salvati MySQL!

http://www.helpmysql.org/en/petition

Pana acum, peste 23.000 de semnatari din antreaga lume (peste jumatate fiind din Europa) ce folosesc profesional MySQL confirma angrijorarile Comisiei Europene cu privire la posibilitatea instaurarii monopolului lui Oracle pe piata bazelor de date, daca organismele de control nu blocheaza achizitia (an SUA a fost deja aprobata) avand an vedere ca an ultimii ani cele doua produse au concurat pe acelasi segment de piata al antreprinderilor, MySQL fiind preferat nu doar de liber-profesionisti si de antreprinderi mici, dar si de antreprinderi medii si mari ca Facebook si Google, de institutii si de banci, care an mod traditional alegeau solutiile de baze de date Oracle. Pagina de Statistici MySQL este un program liber de baze de date, dezvoltat initial de MySQL AB si an ultimii 2 ani de Sun Microsystems, compania cu cele mai mari contributii la programe libere (limbajul Java, suita de birou OpenOffice.org, sistemul OpenSolaris, sistemul de virtualizare VirtualBox, sistemul GNU, nucleul Linux) conform statisticilor. Un program liber poate fi folosit an orice mod de catre utilizator, poate fi studiat (codul sursa), modificat si redistribuit altor utilizatori. Pentru ca teoretic oricine poate deveni distribuitor, majoritatea programelor libere sunt ieftine sau chiar gratuite. Aceasta nu le face ansa gratuite prin definitie, iar modelul de afaceri bazat pe programe libere aduce profit unor companii mari ca IBM, RedHat, Novell, etc. Despre Programe libere Corporatia Oracle dezvolta un program proprietar si costisitor de baze de date. Odata cu achizitia lui Sun, Oracle al poate cumpara pe competitorul sau, MySQL, an cazul an care organismele de control internationale nu se sesizeaza. Comisia Europeana a cerut lui Oracle sa prezinte oficial garantiile vehiculate an presa ca va continua dezvoltarea lui MySQL ca program liber. Cu toate ca termenul limita a fost extins, CE anca nu a primit aceste angajamente an scris, care pot activa clauze de salvgardare an cazul an care nu sunt respectate de Oracle. Pagina Remedii Comisia Europeana se va pronunta oficial an cazul Oracle-Sun-MySQL pana pe 27 ianuarie. Pana atunci, utilizatorii profesionisti de MySQL sunt ancurajati de creatorul sau sa semneze petitia pentru continuarea dezvoltarii lui MySQL ca program liber (prezentata la CE), an timp ce clientii lui Oracle sunt ancurajati de corporatie sa asi confirme sprijinul pentru achizitia neconditionata prin scrisori oficiale catre CE.
Mai trebuie spus ca MariaDB este o noua ramura de dezvoltare a programului liber MySQL (pornita chiar de Monty Widenius) si este foarte probabil ca an urmatoarea perioada sa apara si alte ramuri de la codul actual al lui MySQL. Acestea pornesc ansa cu dezavantajul marcii necunoscute si lipsei de experienta a echipei. De asemenea, pot fi amenintate an orice stadiu al dezvoltarii de brevetele lui MySQL, daca acestea sunt achizitionate de Oracle.

Daca administrati si apreciati bazele de date MySQL, va puteti exprima sprijinul semnand petitia.
Pagina Semnati petitia!
Sambata, 9 Ianuarie 2010 | sana

Nici un thread.
Ultimele postări

Triumf ®PHP Coder - web development